Personlig assistans

Du ska ha det du har rätt till

Assistans är en lagreglerad rättighet som funnits i Sverige i över 20 år. Vårt jobb är att se till att den fungerar varje dag. Alla har rätt att utveckla sin personlighet, sina intressen och sin självständighet, oavsett om man har en funktionsvariation eller inte. Genom personlig assistans får den som lever med funktionsnedsättningar en praktisk möjlighet att leva det liv hon eller han själv vill leva, fullt ut.

Idag arbetar vi företrädelsevis med personlig assistans till barn, ungdomar och unga vuxna. Många av dem har under lång tid haft ledsagning enligt LSS via vårt företag samtidigt som deras föräldrar har haft avlösning. Vi känner familjerna väl och med relationen som grund skräddarsyr vi tillsammans med barnen och föräldrarna en personlig assistans som håller i längden. Det rymmer allt från rekrytering till schemaläggning och kompetensutveckling.

Vi tror att det är en fördel att vi sakta men säkert byggt upp vårt kunnande inom personlig assistans tillsammans med våra mångåriga kunder. Genomtänkt rekrytering med fingertoppskänsla är en grundbult för att personlig assistans ska fungera bra. Personkemin mellan dig och dina assistenter måste stämma för att du ska får det stöd du har rätt till. Rekryteringsfrågor är en central del i vår löpande kompetensutveckling. Därför har vi mycket att erbjuda dig som söker dig till oss.
Vi samarbetar också med en jurist som är specialiserad på personlig assistans. Hon svarar på frågor och är behjälplig i utredningar. Dessutom har hon egen erfarenhet av att arbeta med LSS-insatser.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor, funderingar eller vill veta mer om personlig assistans.

rod